Verta išbandyti

Kol vakarai ilgi, darbų lauke nėra, šeimininkės gali išbandyti naujus receptus ir pamaloninti savo šeimą skaniais pyragais, naujoviškais kepsniais, taip pat salotomis, kuriose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Greitas ir gardus obuolių pyragas
1stiklinė miltų, 1 stiklinė cukraus, 1 stiklinė manų kruopų, 120 g sviesto, 1 kg obuolių.
Gerai sumaišykite miltus, cukrų ir manus. Obuolius nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite stambesne (burokine) trintuve. Kepimo formą ištepkite nedideliu gabalėliu sviesto. Berkite 1stiklinę sausų miltų, cukraus ir manų mišinio į formą, paskirstykite tolygiai.
Tuomet dėkite pusę tarkuotų obuolių, paskui – vėl mišinio, vėl obuolių ir vėl – mišinio. Pyrago viršų užklokite plonomis sviesto riekelėmis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių. Labai skanu.
Obuolių pyragas su razinomis
4 kiaušiniai, indelis kondensuoto pieno, 1 šaukštas medaus, pakelis razinų (120 g), šaukštelis cinamono, 180 g sviesto, kepimo miltelių, 6 obuoliai, 300 g miltų.
Sviestą, 4 trynius ir 2 baltymus, cukrų išsukite iki purumo, berkite cinamoną ir kondensuotą pieną, vėl sukite. Berkite razinas. Išsukite. Dėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Dėkite į tešlą ir išmaišykite. Viską sukrėskite į formą ir kepkite apie 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Dietiniai kotletukai
300 g avižinių dribsnių, 300 g kopūstų, 2 kiaušiniai, 1 morka, 1 svogūnas, 2 skiltelės česnako, pagal skonį druskos ir pipirų.
Avižinius dribsnius užpilkite šiltu vandeniu ir palikite pusvalandžiui, kad išbrinktų. Kopūstą smulkiai sutarkuokite. Morką smulkiai sutarkuokite ir apkepkite aliejuje su smulkiai pjaustytu svogūnu ir išspaustu česnaku. Avižas nusunkite, sumalkite ir sumaišykite su kopūstais, morkomis, kiaušiniais ir prieskoniais. Gerai išminkykite ir lipdykite nedidelius kotletukus. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Jūros kepsnys
200 g maltos mėsos, 1 kiaušinis, 2–3 bulvės, 2–3 svogūnai, 1–2 šaukšteliai aliejaus, 2–3 šaukštai majonezo, 100 g fermentinio sūrio, prieskonių, druskos.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, tada visą keptuvės dugną išklokite bulvių griežinėliais.
Mėsą, sumaišytą su prieskoniais, druska ir kiaušiniu, plonu sluoksniu klokite ant bulvių ir kepkite.
Kol bulvės ir mėsa kepa, svogūnus supjaustykite griežinėliais ir suklokite ant kepinio viršaus. Užpilkite majonezu.
Kepsnį uždenkite ir kepkite 12–15 minučių.
Sutarkuokite lydytą sūrį, berkite ant kepsnio ir dar kelias minutes kepkite.
Mišrainė „Skanumėlis“
1 indelis konservuotų kukurūzų, 1 indelis konservuotų šampinjonų, 2–3 marinuoti agurkai, 1–2 raudonos paprikos, 1 vidutinis svogūnas, majonezo.
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su šiek tiek sviesto iki auksinės spalvos. Į keptuvę dėkite grybus (jei jie dideli, supjaustykite) ir kepkite apie 5 minutes. Palaukite kol grybai su svogūnais nebus karšti, tada išimkite iš keptuvės.
Paprikas ir supjaustytus agurkus, kukurūzus ir majonezą sumaišykite su keptais svogūnais ir grybais.