Leipäjuusto („Duonos sūris“) su gervuogių uogiene

cooking-seimininkems

„Duonos sūris“ yra ypatingas suomiškas sūris, kuris tradiciškai valgomas su uogiene. Tai – švelnus, šiek tiek elastingas sūris, patiekiamas šiltas. Šis sūris puikiai dera su saldžiomis ir rūgščiomis uogomis, pavyzdžiui, gervuogėmis.

Ingredientai:

2 litrai nenugriebto pieno (riebus pienas), 2 šaukštai renino (fermento sūrio gamybai, galima rasti specializuotose parduotuvėse), 1 šaukštelis druskos, 200 ml gervuogių uogienės.

Gamybos procesas:

1. Sūrio masės paruošimas: Pieną supilk į didelį puodą ir pašildyk iki maždaug 37 °C (kūno temperatūros). Supilk renino tirpalą (pagal pakuotės nurodymus) ir maišyk, kol pienas pradės krešėti. Leisk stovėti apie 30 minučių, kol susidarys sūrio masė.

2. Sūrio formavimas: Kai pienas sukrešės, supjaustyk masę į mažus gabalėlius ir dar šiek tiek pašildyk iki 50°C. Maišyk lėtai, kad išsiskirtų išrūgos.

3. Kepimas: Supilk sūrio gabalėlius į sietelį ir palik nuvarvėti išrūgoms. Tada sudėk sūrį į kepimo skardą ir kepk 200 °C temperatūroje apie 10–15 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos ir traškus.

4. Patiekimas: Supjaustyk „duonos sūrį“ gabalėliais ir patiek šiltą su šaukštu gervuogių uogienės. Kai kurie mėgsta sūrį užpilti šiltu pienu ar grietinėle, kad jis suminkštėtų ir įgautų švelnesnę tekstūrą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close