Soparnik – tradicinis Dalmatijos pyragas su špinatais

naujas_valgiarastis_2_

Šis patiekalas yra iš Dalmatijos regiono ir buvo populiarus tarp paprastų žmonių dėl savo paprastų ingredientų.

Ingredientai (4 porcijoms):

Tešlai:

• 300 g kvietinių miltų

• 150 ml vandens

• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

• Žiupsnelis druskos

Įdarui:

• 300 g špinatų (arba lapinių burokėlių, jei norite autentiškumo)

• 1 vidutinio dydžio svogūnas

• 2 skiltelės česnako

• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

• Žiupsnelis druskos ir pipirų

Paruošimas:

1. Tešlos paruošimas:

• Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos.

• Įpilkite alyvuogių aliejaus ir po truputį įpilkite vandens, kol susidarys minkšta ir elastinga tešla.

• Uždenkite tešlą švariu rankšluosčiu ir palikite pailsėti apie 30 minučių.

2. Įdaras:

• Nuplaukite ir nusausinkite špinatus arba lapinius burokėlius, smulkiai supjaustykite.

• Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, apkepkite alyvuogių aliejuje, kol taps permatomi.

• Sudėkite špinatus, įberkite druskos ir pipirų, trumpai apkepkite (2–3 min.), kol suminkštės.

• Palikite įdarą atvėsti.

3. Pyrago formavimas:

• Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite plonus apskritimus.

• Ant vieno tešlos apskritimo dėkite atvėsusį įdarą, palikdami 1 cm nuo kraštų.

• Uždėkite antrą tešlos sluoksnį ant viršaus ir užspauskite kraštus.

4. Kepimas:

• Kepkite pyragą 200 °C temperatūroje apie 20–25 minutes, kol tešla taps auksinės spalvos.

• Išėmę iš orkaitės, pyragą aptepkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad tešla būtų minkštesnė.

5. Patiekimas:

• Supjaustykite į trikampius gabalėlius ir patiekite šiltą arba kambario temperatūroje.

Patarimai:

• Soparnik puikiai dera su natūraliu jogurtu ar stikline vyno.

• Jei norite papildomo skonio, į įdarą galite pridėti smulkintų sūrių, tokių kaip feta.

„Europos Pulso“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close