Pas sultoną užsukus…

Prie Birštono autobusų stoties prieš tris mėnesius duris atvėrė nedidelė, tačiau jauki užeiga, pasivadinta egzotišku pavadinimu „Sultono užkandinė“. Joje galima greitai, nebrangiai ir skaniai pavalgyti. Atvykusiems į Birštoną pasivaikščioti, pasigėrėti gamta labai patogu pasiimti kebabą ir įsitaisius pievutėje skaniai suvalgyti.
Pastaraisiais metais kebabai tapo vienu iš lietuvių mėgstamiausių patiekalų.Valgytojams patinka šis iš Rytų šalių kilęs patiekalas su daug šviežių daržovių, pagardintų pikantiškais ir kitokiais padažais. Be to, patiekalas greitai pagaminamas. Kai kurie verslininkai greitai suprato, kad tokius gaminius galima pasiūlyti ir mūsų žmonėms.
„Kebabus gaminame iš aukščiausios kokybės produktų, gautų iš patikimų tiekėjų. Perkame labai skanią kiaulienos sprandinę – šiuo metu pačią kokybiškiausią ir brangiausią Lietuvoje mėsą. Daržovės taip pat tik šviežios ir kokybiškos. Už visa tai tenka sumokėti brangiau, tačiau esame garantuoti dėl kokybės“, – sako šios užeigos šeimininkai Edita ir Dima Grigai.
Edita sako, kad kurdami savo šeimos verslą Birštone norėjo prisidėti prie maitinimo įvairovės, o kartu įnešti tam tikrą indėlį į savo gimtąjį miestą. „Kadangi pati esu gimusi ir augusi Birštone, mačiau, kad kurortas gražėja ir vystosi, kasmet jame apsilanko daugiau turistų ir poilsiautojų, o greito maisto įstaigų nėra. Tai ir buvo paskata atradus nišą joje įsitvirtinti. Džiaugiuosi, kad turime puikią komandą, gerus tiekėjus ir galime pasiūlyti klientams gana įvairų meniu, kurį galite pamatyti atvykę į Birštoną arba feisbuke suradę „Sultono užkandinė“, – sakė Edita.
Edita pasakoja, kad prieš pradedant veiklą teko nemažai domėtis ir pačių kebabų atsiradimo istorija, gaminimo technologija, baigti kursus ir net lankytis Turkijoje.
Žavių ir dėmesingų merginų Editos, Viktorijos ir Sigitos bei savaitgaliais talkinančios Samantos komanda dirba taip, kad lankytojai visada liktų patenkinti. Anot Editos, kasdien tenka aptarnauti daug žmonių, ypač dabar, vasarą, kai daugelis atostogauja ir atvyksta į Birštoną.
Trys mėnesiai – dar nedidelis laiko tarpas, tačiau „Sultono užkandinė“ jau rado savo nuolatinių klientų. Daugelis jau kalba, kad birštoniečių merginų gaminami kebabai yra labai skanūs. Kai atsiras daugiau patirties, šeima planuoja tokią „sultonišką“ kebabinę atidaryti ir Vilniuje.
O kol kas reikia pasidžiaugti, kad birštoniečiai nori grįžti į savo gimtąjį miestą, čia kurti verslą ir tuo džiuginti vietinius gyventojus bei atvykstančius svečius. Ne tik skaniais gaminiais, bet ir maloniomis šypsenomis…