Patarimai, kaip lengviau nulupti kiaušinius

easter-eggs_93906

Kiaušiniai – pagrindinis valgis ant Velykų stalo. Tačiau dažnai susiduriame su nedidele problema – sunku nulupti išvirtą kiaušinį, ypač šviežią. Tad parinkome keletą patarimų, kurie padės lengviau tai padaryti.

1. Valgomosios sodos metodas. Soda – šarminė medžiaga. Įbėrę arbatinį šaukštelį sodos į vandenį, kuriame verdate kiaušinius, paversite jį šarminiu, o tai savo ruožtu susilpnins ryšį tarp kiaušinio baltymo ir lukšto ir palengvins kiaušinio lupimo procesą. Sodos į vandenį berkite jau panardinę į jį kiaušinius.
2. Sukimo metodas. Išvirtus kiaušinius sudėkite į stiklinį indą su šaltu vandeniu, tada stiklainį pradėkite sukti, kad imtų judėti kiaušinius semiantis vanduo. Šio proceso metu turi atsirasti smulkių lukšto įtrūkimų, kurie padės nulupti kiaušinius paprasčiau.

3. Ridenimo technika. Švelniai pirštų galais paridenkite išvirtus kiaušinius ant pjaustymo lentelės. Smulkūs ridenimo metu atsiradę įtrūkimai leis juos nulupti daug paprasčiau.

4. Karšto vandens metodas. Ketindami virti kiaušinius dėkite juos į karštą vandenį. Taip jie išvirs greičiau, baltymai nespės pasiekti itin aukštos temperatūros, o membrana nespės tvirtai prilipti prie lukšto.

5. Atvėsinimo technika. Visada prieš nulupdami kiaušinius juos atvėsinkite. Labai šalto vandens vonelėje juos laikykite mažiausiai 15 minučių arba palikite šaldytuve nakčiai. Jei atvėsinsite virtus šviežius kiaušinius šaldytuve, juos pavyks nulupti be didesnių sunkumų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close